Sneller lezen

Gepost door Unknown | 20.12.10 |
Een jaar of 15 geleden heb ik een cursus Snellezen aangeschaft uit Amerika. Ik geloof dat de cursus ongeveer 150 gulden heeft gekost. Na het lezen van het eerste hoofdstuk had ik mijn leessnelheid al verdubbelt en was hierover erg verbaasd. Door wat simpele trucs kun je dit ook zelf bereiken. Deze cursus snellezen ging nog een stap verder: na een dag had ik mijn leesnelheid wederom verdubbelt (da's 4 keer zo snel als normaal). Elk hoofdstuk werd een nieuwe techniek uitgelegd, hoe je de volgende stap kon maken in het snellezen. Ik ben zelf gestopt toen ik op factor 8-10 zat. Hartstikke handig voor studeren of als je stukken moet lezen die je nodig hebt tijdens een vergadering.

NB: De cursus ging zelfs zo ver dat het mogelijk was om een gehele bladzijde in 2-4 seconden te lezen. Dit vergt echter enorm veel herhaling. Elke dag oefenen om deze leessnelheid te halen was voor mij geen optie. Ik heb wel video's gezien waarop mensen op deze manier een dik boek in 10-15 minuten kunnen lezen. Ongeloolijk!
Factor 8-10 was voor mij voldoende. Sneller lezen had ik al bereikt.

Nu kom ik dezelfde cursus tegen in het Nederlands. Het enige verschil is dat het geen boek of e-boek is, maar via audio wordt aangeleerd. Hierdoor kun je nog sneller het snellezen eigen maken.

Snellezen is ook voor jou toegankelijk:
http://www.spoedcursussnellezen.com
gerelateerde blogs met thumbnail